Restauracja Młodnik
//restauracjamlodnik.pl/wp-content/uploads/2021/07/about-hero.png
restaurant

Poznaj naszą historię

Zanim wybierzesz się z nami w kulinarną podróż, pozwól, że poznamy się bliżej.

Czy wiesz, że nasza historia sięga 1978 roku, kiedy to Mistrz Piekarski Rufin Borys razem ze swoją małżonką Stefanią otworzył pierwszą piekarnię w miejscu bliskiemu naszemu sercu - katowickich Panewnikach? Od tamtej pory w naszych sercach zagościła miłość do pysznego pieczywa, która szybko przerodziła się w miłość do kuchni.

Owocem tej miłości jest Młodnik. Miejsce stworzone przez młode pokolenie piekarzy dla miłośników kuchni na najwyższym poziomie. Miejsce, w którym odwołujemy się do natury nie tylko w nazwie, ale również na Państwa talerzach.

Our team

Marcin Piechota

Szef Kuchni

Marcin Piechota

Związany z profesjonalną kuchnią od ponad 25 lat. Jest to zdecydowany człowiek czynu, który niewiele mówiąc, przechodzi od razu do działania, czego nierzadko efektem są niebanalne połączenia smaków i wyszukane kompozycje na talerzu. W kuchni czuje się jak ryba w wodzie, a jego ulubioną działką jest odkrywanie kuchni polskiej na nowo. W wolnym czasie zapalony pasjonat piłki nożnej oraz dobrego filmu.

Sandra Nikiel

Manager

Sandra Nikiel i Jacek Borys

Rodzeństwo, które zostało zaszczepione miłością do pieczywa i dobrej kuchni od najmłodszych lat. Owocem tej miłości jest Młodnik – miejsce stworzone dla Państwa przez trzecie pokolenie piekarzy, aby dalej kultywować naszą tradycję w rodzinnych Panewnikach.

//restauracjamlodnik.pl/wp-content/uploads/2021/07/barbara-stefan-borys.png

Inwestorzy

Barbara i Stefan Borys

Od ponad trzydziestu lat związani z branżą spożywczą. Obecnie dzielą się zdobytym doświadczeniem ze swoimi dziećmi, a Młodnik jest zwieńczeniem ich kariery zawodowej i spełnieniem marzeń o prowadzeniu restauracji z prawdziwego zdarzenia, w której mogą spotkać się z gośćmi i znajomymi.